Tutumsuz ekseriyetler

İlkesel bir davranış tutumundan uzak kalınmışlık, temelinde belirli bazı biçimleri kendi ruhuna ve düşüncesine hakim kılarak, bundan kopamamasından kaynaklanıyor olagelmektedir.

Kendinize dönüp soruyla birlikte sorguladığınızda; yaşamımda sabitleşmiş vechelerin eylemsel hareketlenmelerimdeki yönlendirmeleri veya yönlendirişleri üstü örtülü, görünmezlik biçimine atfen, düşürmüş olduğu izlenim-ler Hangi boyuttadır.

Herhangi bir konunun tartışılma mevzubahisinde, tam anlamıyla kendinizi konu hakkında bilgi sahibi hissetme duygusu içerisindeyken “acaba düşüncem bu konunun yeterliliğine uygun mu veya varolan hakikati doğru bir izlenceyle sunabilecek miyim gibi” konuşmaktan dilimizi alıkoyuyor muyuz!

Aslında bireyselleşmiş zamane dünyasında her zaman bedenimizle birlikte bilmişliğimizin  haklı ve üstün olduğunu savunur, aksi duruşa ihtimal bile vermeyerek, her türlü konuda konuşur ve hakikat olduğunu dile getiririz.

Bireyselleşen ve git gide yabancılaşan insanlığın değişiminde yanlış modern anlayışıyla yaşamına kattığı duygusal tutum ve düşünüşler ve bunların sebebiyet verdiği davranışsal olay bazlı hareketlenmelerdir.

 

#toplumsalık #bağnazışımlar

Yorum bırakın